Jeg skal ikke med bussen!

Hva gjør man for å vise at man ikke skal med bussen når man står på holdeplassen? Når jeg skal med bussen er det jo enkelt, jeg pleier å vise det ved å strekke frem armen, men i motsatt fall blir jeg rådvill.

Jeg er kronisk forsinket og legger alltid til ekstra mye tid i alle ledd når det er noe jeg rekke. Som for eksempel å ta bussen. Så da ender jeg opp med å stå på bussholdeplassen i rundt ti minutter før min buss kommer. Den bussholdeplassen jeg vanligvis tar bussen fra er svært lite trafikkert og selv om jeg møter opp tidlig kommer det aldri noen annen buss før den jeg skal med. Nå er imidlertid den gata stengt for veiarbeid, så jeg må ta buss fra en annen, mye mer trafikkert, holdeplass.  På den tiden jeg står og venter her har det passert mange busser som alle stopper for meg, men må dra videre når de skjønner at jeg ikke skal med.

Jeg har derfor testet ut en rekke måter å vise at jeg ikke skal med på. Først prøvde jeg å vifte med armen, for å vise at han bare kunne kjøre forbi. Det hjalp ikke, sjåføren trodde sikkert jeg prøvde å vise at jeg skulle med.

Den andre metoden jeg har testet er å holde henda opp på en måte som, jeg tror, viser at jeg ikke vil med. Heller ikke denne metoden var noen suksess.

Etter å ha analysert de to første testene mine fant jeg ut at problemet kunne ligge i at jeg gjorde sore bevegelser. Kanskje de bevegelsene jeg trodde viste at jeg ikke skulle med egentlig bare gjorde sjåføren mer oppmerksom på meg. Derfor testet jeg til slutt å stå med ryggen til bussen, uten å bevege meg. Det burde vise tydelig at jeg ikke har noen interesse i denne bussen, tenkte jeg. Der tok jeg tydeligvis feil igjen for bussen stoppet like mye som før. Nå må jeg påpeke her at det faktisk er enormt bra service av sjåføren. Dersom jeg faktisk ville med bussen, og ikke merket at den kom fordi jeg stod med ryggen til, ville jeg blitt veldig glad om han stoppet.

Så da er jeg like langt som før, hvordan kan jeg vise for sjåføren at jeg ikke skal med bussen?

4 thoughts on “Jeg skal ikke med bussen!

  1. Hold armene utstrekt rett forran deg med hendene pekende nedover og gå rundt i en tett sirkel, skjær grimaser mens du syder skum fra munnvikene.

    Pleier å fungere for meg.

  2. Jeg betviler ikke at bussen kjører forbi om jeg tester den metoden, men jeg er samtidig redd for å få månedskort og bussrettigheter inndratt ganske kjapt om jeg skulle prøve. ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *