Lillestrøm, våkn opp i dag!

En noe redigert utgave av dette innlegget stod på trykk i Romerikes blad, lørdag 10. september 2016.

 

Lillestrøm, våkn opp i dag!

Vi har mye å være stolt av i Lillestrøm. Nå må vi som elsker Lillestrøm stå opp for noe av det vi er stolt av.

I Lillestrøm er vi vant med tøffe tider og hardt arbeid. Dette stedet mellom Leira og Nitelva, som vokste og ble til en by. Stedet som mer eller mindre ble til på 1860-tallet med alle sagbrukene langs elva. Det er bare naturlig at innsats og stå-på-vilje ligger i sjela vår.

Det var nemlig ikke gitt at Lillestrøm skulle bli til den byen vi kjenner i dag. Noen framsynte karer innså at dampsag var veien å gå, og at den flate sletta ved Nitelva med nærhet til jernbanen var et ypperlig sted for å etablere seg. Men suksesshistorien er også full av motgang, og historien om våre forgjengere er en historie om et folk som ikke gav opp. Vi har god grunn til å være stolt av dem.

Lillestrøm er i dag ikke bare en by eller et stopp på Gardermobanen. Vi er en stor by med stolte tradisjoner. Som Norges første flyplass og Norges fineste julegate, for å nevne noe. Vi er byen til Henrik Sørensen, Åse Kleveland, Anne Grete Preus og Aksel Lund Svindal. Hjemstedet til Alf «Kaka» Martinsen og Tom Lund. Og ikke minst Lillestrøm Sportsklubb.

Vi er kanskje ikke blant de største byene i landet, men vi har noen ingen andre har: det fotballaget som har vært lengst sammenhengende i den øverste divisjonen i Norge.

Fotballaget har, i likhet med byen, også stolte tradisjoner. Og som folket i byen opplever også fotballaget motgang. Som nå. Det er lenge mellom hver seier, spillestilen er ikke der og poengene uteblir. Det er mer stang ut enn stang inn. Supportere og styre er splitta. Hva skal vi gjøre? Skal vi bytte ut treneren? Bytte ut spillerne? Trene mer? Trene hardere? Være smartere?

Alt dette kan vi selvfølgelig diskutere. LSK har alltid vært omdiskutert, og det skal klubben fortsatt være. Lillestrøm Sportsklubb er ingenting uten engasjerte supportere som bryr seg og vil sportsklubben det beste. Seks dager i uka kan vi diskutere trener, sportssjef, styre og spillestil, men når det kommer til kampdag er det viktigere enn noen gang før at vi står sammen, og bidrar med det vi kan til det målet vi alle har: tre poeng til Lillestrøm.

Fotballen er et samspill mellom spillere og supportere. Mellom by og lag. Det er mange følelser i sving. Lidenskap, engasjement og glede. Oppturer og nedturer. Fugla er inne i en av sine tyngste perioder noensinne. Mer enn noen gang trengs vi supportere, som støtter klubben i tykt og tynt. Når LSK møter Odd søndag 11. september kl. 18:00 håper jeg hele byen igjen slutter opp om laget, og møter opp på Åråsen for å bidra. Mange gode krefter er allerede i gang med å mobilisere til denne kampen – og det syns jeg du skal bidra til.

Nå står vi sammen!  Sammen for Lillestrøm. Sammen for byen. Sammen for sportsklubben. Vår lidenskap, vår glede og vår smerte.

Marius Lauritsen
Lillestrømpatriot

pdf_id-055031201609103zkko12asdek4arjzc2ork21000401010i00_x-6e080ed7d4cdcd034e5489c9cbf0e91b_mt-print_y-6bdb489d369021a58355dcff0deb482c

2 thoughts on “Lillestrøm, våkn opp i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *