Hvorfor jeg sluttet å kjøpe film

De siste årene har jeg sett mindre og mindre film. Jeg har gått fra å kjøpe flere filmer hver eneste måned til at jeg nå ikke kan huske sist jeg kjøpte en film. Etter å ha bygd opp en DVD-samling som rundet 200 filmer for noen år siden har det stoppet helt opp. Hvorfor?

Jeg tror Blu-ray skal få lov til å ta en del av skylden. Da DVD ble lansert sluttet jeg å kjøpe VHS med en gang. Jeg ville ikke fortsette å kjøpe noe jeg visste var på vei ut, og snart kom til å være ubrukelig. På samme måte ønsker jeg egentlig ikke å fortsette å kjøpe DVDer siden jeg vet at Blu-ray er det neste store formatet.

Så hvorfor kjøper jeg ikke bare Blu-rayfilmer isteden?

Den TVen jeg har egner seg ikke særlig godt til avspilling av Blu-ray. Den er HD Ready, men gir ikke et særlig godt bilde fra Blu-rayfilmer. Da jeg fikk meg DVD-spiller kunne jeg bare bytte ut VHS-spilleren og med en gang kunne jeg se kvalitetsforskjellen. Når jeg i tillegg må investere i ny TV blir overgangen desto vanskeligere.

Den neste synderen er TV-serier. Enten har TV-seriene blitt både flere og bedre de siste årene, eller så har jeg ikke oppdaget de før nå. TV-serier har på mange måter tatt over for mye av den tiden jeg brukte på film før. I sommer så Stine og jeg serien Dexter. En enormt bra serie det er verdt å bruke mange timer på. Med 36 episoder i de tre første sesongene, og hver episode på nesten en time, gikk mang en kveld med på å se Dexter. Kvelder som før ville vært brukt på film.

Sist men ikke minst prøver jeg å gå mer på kino. Jeg liker kino veldig godt, men har ikke vært så flink til å gå på kino de siste årene. Fordelene med kino er mange; popcorn og slikkerier, stor skjerm og fin lyd. Når vi i tillegg bor ikke mer enn 300 meter fra kinoen er det ikke mange unnskyldninger igjen. Det måtte i så fall være det teite gebyret når jeg bestiller billetter på nett, eller faren for at de driter seg ut på kinoen og må avlyse.

Så selv om jeg ser mer film på kino ender jeg totalt sett opp med å både se og kjøpe mindre film enn jeg gjorde før. TV-serier har tatt over en del av den tiden, og frem til en ny TV som viser Blu-ray bedre er på plass kommer jeg neppe til å kjøpe særlig flere filmer – ihvertfall ikke på DVD.

Jeg syns det virker som om jeg ikke er alene om å kjøpe mindre film enn før. Blu-ray er fortsatt ikke allemannseie, og det ser ut til at bokser med TV-serier er mer populære enn før.

Nevnte jeg forresten at jeg ønsker meg ny TV til jul? ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *